De politie in Rotterdam sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen in het onderzoek naar het gestolen en uitgelekte vwo-eindexamen Frans. De 22-jarige man die donderdag in de zaak werd opgepakt, zit vrijdag nog vast.

'Rechercheurs onderzoeken zijn rol bij de diefstal en/of heling van het staatsexamen. Het onderzoek is nog in volle gang', zei een woordvoerder van de politie vrijdag.

De politie wil verder geen mededelingen doen over het onderzoek, dus ook niet of de verdachte een verklaring heeft afgelegd of enige betrokkenheid heeft bekend of ontkend. Het staat vast dat de man geen leerling of medewerker van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun is. Uit een kluis van deze school werd een examen gestolen. Er zijn geen sporen van braak gevonden, de kluis zou zijn geopend met een sleutel.

In de kluis lagen sinds 17 april twee pakketjes met de examens, die voor 12 eindexamenkandidaten waren. Van een van die pakketten was de verzegeling verbroken.

Er zouden drie sleutels zijn van de kluis, maar uit onderzoek van de school blijkt dat er in 2011 een kopie is gemaakt, nadat er een sleutel was kwijtgeraakt. Wie hierbij betrokken is geweest, kon de school donderdag op een persconferentie niet zeggen.

VorigeHoe werkt microteaching met je iPad?
VolgendeLAKS: bezuiniging is visieloze maatregel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter