Top Management Onderwijs (TMO) is de nieuwe organisatie die management recruitment verzorgt voor scholen in alle onderwijssectoren. TMO is ontstaan uit een samenwerking tussen Teach-In Group, specialist in interim onderwijs professionals, en MeesterBaan, de grootste vacaturebank voor het onderwijs. Twee innovatieve organisaties die de krachten bundelen en HET platform van de toekomst bieden op het gebied van management recruitment in het onderwijs.

De komende jaren wordt een oplopend tekort aan managers verwacht in alle onderwijssectoren. Pas in 2020 komen vraag en aanbod waarschijnlijk meer in evenwicht. De vraag naar nieuwe managers wordt de komende jaren vooral bepaald door de grote uitstroom van de huidige managers. De doorstroom van leraren en docenten is niet voldoende om de vraag naar managers in te vullen. Mede dankzij de hogere leeftijd waarop managers uittreden, zullen de knelpunten op de onderwijsarbeidsmarkt kleiner zijn dan aanvankelijk verwacht. De komende jaren zal er echter een toenemende vraag naar managers ontstaan. “Wij laten scholen graag kennismaken met een vernieuwende wijze van management recruitment. Kenmerkend hierbij is de brede inzet van online media gecombineerd met doortastende werving en selectie methoden. De dienstverlening bestaat uit online vacature plaatsingen, complete werving en selectietrajecten en interim management. Allemaal specifiek voor managers in het onderwijs. Deze combinatie is uniek.”, vertelt Maurice Vink, directeur Teach-In Group.

“Wij zijn geen onbekenden binnen het onderwijs, wij kennen de markt.”, vertelt Maarten van Vliet directeur MeesterBaan. Teach-In Group en MeesterBaan zijn al vele jaren actief op de onderwijsarbeidsmarkt. Wij helpen veel scholen. De krachten van deze nieuwe organisatie liggen in het grootste bereik onder managers in het onderwijs via het door MeesterBaan speciaal ontwikkelde management vacature netwerk in combinatie met de kwalitatieve werving en selectie kennis en ervaring van Teach-In Group. “Wij hebben samen een grote Managementpool van top managers opgezet om nog sneller geschikte kandidaten te kunnen benaderen voor scholen.”

Uit gesprekken met scholen is gebleken dat veel scholen open staan voor een nieuwe organisatie voor de management vacatures. “Naast onze kennis en ervaring van scherpe en zorgvuldige werving & selectie, hebben wij veel online expertise om kandidaten te bereiken. Internet heeft een belangrijke plaats ingenomen ten opzichte van de traditionele media zoals advertenties in de kranten en onderwijsmagazines. Hier ligt een kans voor het onderwijs en wij kunnen scholen met onze aanpak veel sneller met geschikte kandidaten in contact brengen”, vertelt Maurice.

Kandidaten kunnen zich aanmelden voor de Managementpool en blijven op basis van hun profiel automatisch per e-mail op de hoogte van de nieuwste managementvacatures. Inmiddels hebben zich er al veel managers aangemeld voor de Managementpool. “Met TMO willen wij een begrip worden voor management vacatures. De eerste vacatures zijn al met succes ingevuld en wij hebben de ambitie om binnen drie jaar marktleider te worden voor onderwijs management vacatures.”

Over Top Management Onderwijs

Op onze website kunt u meer informatie vinden over Top Management Onderwijs. www.topmanagementonderwijs.nl

VorigeExamen vwo Frans wordt verplaatst naar donderdag
VolgendeHoe werkt microteaching met je iPad?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter