Middelbare scholieren scoren gemiddeld een zes voor hun gevreesde eindexamens. Waar vwo'ers vorig jaar gemiddeld een 6,4 haalden, was de gemiddelde score onder havisten een 6,3. Dat blijkt uit cijfers van toetsinstituut Cito.

"Het feit dat de eindexamenresultaten de afgelopen jaren steeds rond de zes liggen, is een indicatie dat de zesjescultuur onder Nederlandse scholieren heerst", stelt Marie-Christine Opdenakker dan ook. De resultaten in Nederland liggen lager dan in België. "Onvoldoendes zijn in Nederland erg normaal, niet alleen bij examens. Zelfs wanneer een leerling goed geleerd heeft."

Ze weet niet precies wat de oorzaak is van de magere cijfers. "Misschien liggen de relatief lage examenresultaten wel aan het feit dat leerlingen niet goed voorbereid worden op hun examens door leraren en de school", zegt ze tegen NU.nl.

Havisten slecht in Duits
Het gemiddelde cijfer van het havo examen Duits spant de kroon met een 5,9. Daarentegen halen scholieren voor het havo examen filosofie het hoogste cijfer: een 6,9.

Morgen beginnen ruim 207.000 middelbare scholieren aan hun eindexamens.

VorigePlattelandskind vaak onnodig naar vmbo
VolgendeVO-raad: Meer examenkandidaten vmbo door scherpere eisen havo/vwo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter