Gemeenten geven te weinig geld uit aan het wegwerken van onderwijsachterstanden. Geld dat zij daarvoor krijgen van de Rijksoverheid is tussen 2006 en 2010 niet besteed of niet aan de juiste doelen uitgegeven. Het gaat om bijna veertig miljoen euro.

Dat blijkt uit het Rijksjaarverslag 2012 van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap dat vandaag is gepubliceerd. De PO-Raad vindt dat het geld moet worden uitgegeven aan dat waarvoor het is bedoeld: aan de ontwikkeling van kinderen.

Gemeenten zijn sinds 2006 verantwoordelijk voor voorschoolse educatie zoals schakelklassen en zomerscholen en het onderwijs voor kinderen van 2,5 en 3 jaar met een achterstand. Zij kregen daarvoor jaarlijks ruim 260 miljoen euro. In 2012 kregen de grote en middelgrote gemeenten er samen nog eens 70 miljoen euro bij. Sinds dit jaar is er jaarlijks 95 miljoen euro extra beschikbaar.

Het geld dat niet wordt uitgegeven, vloeit weer terug de overheidskas in.

VorigeVO-raad: Meer examenkandidaten vmbo door scherpere eisen havo/vwo
VolgendeHoorzitting openbaarmaking eindtoetsgegevens op 13 mei
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter