Zwolle - Caren Japenga, rector van het Gymnasium Celeanum en René Leber, locatiedirecteur van de Van der Capellen scholengemeenschap in Zwolle, gaan een week naar China voor schoolbezoeken en een conferentie in de stad Tianjin. Zij zullen Chinese rectoren ontmoeten om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor relaties en samenwerking met Chinese scholen.

Het bezoek aan China vindt plaats in het kader van ‘Internationalisering in het onderwijs’ en sluit daarmee aan bij de doelstelling van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, het bestuur waartoe beide VO scholen behoren, en dat leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken wereldburgers. Het uitwisselen van kennis en daadwerkelijke ontmoetingen met andere culturen, zoals China, zijn daar een goede voorbereiding op. Caren Japenga: “Het Celeanum zoekt naar verbindingen met Chinese scholen in cultuur, beta en techniek en economie. Voor het Gymnasium Celeanum komt het belang aan contact met China voort uit de goede relatie die wij al met de Chinese gemeenschap in Zwolle hebben, de Chinese taal die wij aanbieden aan leerlingen en een breder project waarin de Chinese cultuur centraal staat. Uitwisselingen horen daar natuurlijkerwijs bij en vinden wij van groot belang. Door te leren over de Chinese cultuur leren leerlingen namelijk ook hun eigen cultuur beter kennen en begrijpen. Daarbij willen wij graag Chinese leerlingen op het Celeanum ontvangen om ze de cultuur en het onderwijs in Nederland te laten kennen."

Het Celeanum biedt sinds 2012 de Chinese taal aan als keuzevak voor alle leerlingen in klas 3 en 4. Op dit moment volgen al negentien leerlingen het vak en sluiten dit af met een examen bij het Confucius Instituut in Groningen of Breda. Ook leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap kunnen op het Celeanum de lessen Chinees gaan volgen. Locatiedirecteur René Leber: “Op de Van der Capellen scholengemeenschap zullen wij Chinees als excellentieprogramma gaan aanbieden aan de bovenbouw Atheneum en Havo. Daarbij maak ik de reis naar China ook uit hoofde van mijn bestuursfunctie binnen de landelijke stuurgroep tweetalig onderwijs.”

VorigePrimair onderwijs bereid tot professionalisering bestuur en toezicht
VolgendeOuders in actie tegen lotingssysteem scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter