UTRECHT - Ouders van kinderen uit groep 8 in de stad Utrecht komen in actie tegen het jaarlijkse lotingssysteem voor de middelbare school.

Ieder jaar worden kinderen teleurgesteld omdat ze niet naar de school van hun keuze mogen. Komend schooljaar zijn ruim 50 kinderen uitgeloot voor de Utrechtse gymnasia, zegt Mathilde Reintjes. Ook haar dochter kan volgend jaar niet op een Utrechts gymnasium terecht.

Reintjes wil dat scholen en de gemeente beter samenwerken om loten te voorkomen. Het Anna van Rijn College in Nieuwegein wil extra gymnasiumgroepen starten, maar veel Utrechtse ouders vinden dat te ver weg.

Alle Utrechtse groep 8-leerlingen met een gymnasiumadvies, kunnen gewoon naar een gymnasium, laat POVO weten in een reactie. POVO is de Utrechtse organisatie die de overgang van basisschool naar middelbaar onderwijs wil versimpelen. Volgens de organisatie er voor iedere scholier wel degelijk een geschikte plek en komt 90 procent van de kinderen op de voorkeursschool terecht.

Ouders vinden dat niet voldoende en eisen dat de gemeente ingrijpt om loting te voorkomen. Ze overwegen een stichting op te richten om problemen te voorkomen.

VorigeZwolse scholen zoeken samenwerking in China
VolgendeSelectie voor leraren moet
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter