28 maart 2013. De PO-Raad maakt zich zorgen over de invoering van het passend onderwijs en de transitie van de jeugdzorg die gelijktijdig plaatsvindt. Zo loopt de invoering van beide trajecten niet parallel waardoor er zorgen zijn over de continuïteit van de samenwerking tussen instellingen voor jeugdhulp en scholen voor speciaal onderwijs. Leerlingen kunnen daarvan de dupe worden.

Daarvoor waarschuwt de PO-Raad in een brief aan de Tweede Kamer.

Probleem is ook dat de samenwerkingsverbanden passend onderwijs niet overeenkomen met de regio’s waarbinnen gemeenten de jeugdzorg moeten gaan organiseren. De PO-Raad heeft de Kamer hier al eerder op gewezen.

De Tweede Kamer praat op 3 april over de voortgang van passend onderwijs.

VorigeTaal- en rekenachterstand gaan vaak hand in hand
VolgendeVVD en PVDA wil af van toelage kleine scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter