Scholieren van het Sint Michaël College in Zaandam kunnen komend schooljaar Chinees leren. De Chinese taal en cultuur is vanaf dan een keuzevak voor leerlingen van het eerste en tweede jaar. Dat maakte de middelbare school voor havo en vwo dinsdag bekend.

Volgens conrector Ruud Stammers gaat het om een kennismaking met de beginselen van de taal en cultuur-, land- en volkenkennis. Leerlingen leren onder meer korte gesprekjes voeren en Chinese karakters lezen. Afhankelijk van belangstelling en ervaringen is het mogelijk dat het vak binnen enkele jaren wordt verbreed en verdiept.

Het Sint Michaël College koos voor Chinees omdat het land steeds zichtbaarder wordt op het wereldtoneel, maar ook door de geografische locatie. De school ligt pal naast de Zaanse Schans, waar volgens Stammers dagelijks 'wagonladingen' Chinese en Japanse toeristen uitstappen. "We zien voor onze ogen hoe de Zaanse Schans daarop probeert in te springen. Dat brengt het allemaal heel dichtbij.''

VorigeDownload: CAO PO 2013
VolgendeMeer excellente academici voor de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter