Minister Bussemaker wil dat er in het voortgezet onderwijs meer excellente academici voor de klas komen. Ze maakt meer plaatsen vrij voor een speciaal trainingsprogramma voor zeer goed afgestudeerde masterstudenten.

De jonge academici kunnen twee jaar lang een paar dagen per week op een school werken. Daarnaast krijgen ze een opleiding tot topdocent en ze draaien mee in een leiderschapsprogramma van bedrijven als Ahold, Shell en Philips.

Vorig jaar volgden 27 academici deze opleiding, dit jaar moeten het er 80 worden en over drie jaar 160. De toptalenten worden vooral ingezet in vakken waar nu een tekort is aan leraren, zoals natuurkunde, en in de talen.
Project

Het project rond de excellente afgestudeerden is een van de thema's die aan de orde komen op een grote internationale top over onderwijs in Amsterdam. Op de bijeenkomst, die twee dagen duurt, komen ministers van Onderwijs uit twintig landen. Onder hen zijn de bewindslieden uit de Verenigde Staten, Duitsland en China. Doel van de bijeenkomst is de kwaliteit van docenten te verbeteren.

Eerdere edities van de top werden gehouden in Amerika en waren een initiatief van president Obama.

VorigeMiddelbare school Zaandam: Chinees als keuzevak
VolgendeWie wordt Onderwijsstad van het Jaar?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter