Middelbare scholen doen vaak weinig als leerlingen zeggen dat ze gepest worden. Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag onder 800 jongeren die gepest zijn. Zestig procent van de jongeren zegt dat de school te weinig deed om het pesten te stoppen. EenVandaag besteedt vanavond aandacht aan het onderzoek.

De jongeren werden uitgelachen, buitengesloten en uitgescholden. Nadat ze het pesten bij hun school hadden gemeld, ging het pesten bij ruim 40 procent gewoon door. In 16 procent van de gevallen werd het juist heviger. "Ik had het beter niet kunnen vertellen, want omdat ik dat heb gedaan, werd het alleen maar erger", zegt een slachtoffer.
Internet

De meeste jongeren vinden dat leraren strenger moeten optreden als ze het pesten opmerken. "Ze doen helemaal niets", klaagt een van de tieners.

Eerder vandaag werd bekend dat er ook veel via internet wordt gepest. Tweederde van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar heeft vorig jaar een vervelende ervaring op internet gehad.

VorigeDe ervaringen van Serge de Beer met het Internet der Dingen in het onderwijs
VolgendeGeen excellente school in Drenthe
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter