25 februari 2013. Beginnend docenten komen moeilijk aan een baan. En de banen die ze vinden zijn door de krimp, bezuinigingen en sanering steeds vaker tijdelijk van karakter. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen, in opdracht van de Algemene Onderwijsbond.

De Telegraaf kopt vandaag dat ‘Jonge docenten vaker werkloos’ zijn. In het artikel reageert een woordvoerder van de PO-Raad. ,,Het structureel in dienst nemen vormt een risico. Dat raakt vooral de pabo-verlaters’’, zegt hij. ,,Je weet niet op langere termijn hoe het plaatje eruit komt te zien. We weten dat de vergrijzing flink zal toenemen, maar op dit moment hebben jonge docenten daar niets aan.’’

VorigeAlle partijen ingestemd met akkoord CAO-PO 2013
VolgendeExtra geld voor bijscholing schoolleiders
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter