26 februari 2013. Schoolleiders van basisscholen krijgen vanaf 2013 jaarlijks minstens 2000 euro extra om zich bij te scholen. Dat maakte staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) vandaag bekend.

Er komt daarmee 29,5 miljoen euro per jaar beschikbaar om schoolleiders verder te professionaliseren. Dat is volgens de staatssecretaris nodig omdat zij ‘cruciaal’ zijn voor de kwaliteit van het onderwijs op een school. ,,Zij zorgen ervoor dat docenten hun handen vrij hebben om te kunnen doen waar zij het beste in zijn: hun leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen en hen inspireren.’ aldus Dekker.

De verdeling van het extra geld voor opleiding is gekoppeld aan CAO-afspraken. Dat moet ervoor zorgen dat het geld ook daadwerkelijk wordt uitgegeven aan bijscholing en niet ergens anders aan wordt besteed. In het verleden bleek vaak dat schoolleiders zichzelf geen bijscholing gunden.

VorigeJonge docenten vaker werkloos
VolgendeInvoering passend onderwijs op koers maar kan nog beter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter