19 februari 2013. Cluster 2-schoolbesturen in het speciaal onderwijs hebben met succes de eerste stappen gezet om zich anders te organiseren. De besturen van scholen voor dove en slechthorende kinderen, kinderen met ernstige spraak/taalmoeilijkheden en kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum hebben afgesproken meer te gaan samenwerken. Daardoor blijven er vijf instellingen over, schrijft Siméa, de stichting waarin deze schoolbesturen zijn verenigd in een brief aan de PO-Raad.

Deze zogenoemde cluster 2-schoolbesturen zijn verplicht samen op te trekken omdat de wet op het passend onderwijs dat verplicht. Het kabinet wil dat zo omdat cluster 1 en 2 geen deel uit maken van de nieuwe samenwerkingsverbanden maar zij wel een regionale functie hebben vanwege hun specifieke expertise. Op 1 augustus 2014, tegelijk met het invoeren van het passend onderwijs, moet de nieuwe cluster 2 organisatie helemaal klaar zijn. De transformatie van de besturen ligt daarmee op schema.

Het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen, het cluster 1 onderwijs, ging al eerder op de schop.

VorigeOverzicht zeer zwakke scholen per 1 februari 2013
Volgende5 interessante Coursera cursussen op een rij
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter