Coursera is een website waar je cursussen kunt volgen bij met name Amerikaanse universiteiten. Op dit moment doen 33 universeiten mee, waaronder Stanford University, Johns Hopkins University en Princeton University. Zelfs de Universiteit Leiden verzorgt één cursus. Alle cursussen zijn gratis.


Coursera is iets meer dan het volgen van YouTube colleges. Je kunt namelijk ook in contact komen met medestudenten (vaak duizenden per cursus) en je moet ook minimaal één tentamen doen. Ook is het mogelijk dat je een opdracht moet uitwerken die via peer evaluation nagekeken wordt.


Kortom, ‘flipping the collegeroom’ in het kwadraat. Inmiddels zijn er 222 cursussen beschikbaar. Over compilers, het leren gitaarspelen, internetgeschiedenis, duurzaamheid, economie, algorithmen, neurowetenschap en nog veel meer. We hebben een aantal cursussen op een rij gezet die wellicht interessant zijn voor docenten.


Gamification

Wil je je onderwijs gamificeren? Dan word je in deze cursus geleerd hoe je game elementen kunt gebruiken in je lessen. De curses duurt 6 weken en begint op 1 april.


TechniCity

Hoe verandert technologie de samenleving? In deze cursus wordt de stad als uitgangspunt genomen om te kijken welke invloed netwerken, sensoren en ict hebben. Vervang ‘de stad’ door ‘de school’ en je kunt dezelfde vraag stellen. Met het Internet der Dingen hebben we al een voorschot genomen op deze vraag.


Machine Learning

Computers zijn tegenwoordig meer dan de ponskaart uit de 20e eeuw. Computers bevatten tegenwoordig ook intelligentie. Achter een zoekopdracht in Google schuilt meer dan je denkt. De zoekmachine is zo geprogrammeerd dat hij zelf een lerende machine is die sneller en beter kan vinden wat jij zoekt. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke assistent als Siri in de iPhone en Google Now in Android.


E-learning and Digital Cultures

Deze cursus gaat over de vraag hoe we de huidige digitale cultuur van invloed is op het leren. Is dit een goede ontwikkeling of is dit juist een beangstigende ontwikkeling?


A Brief History of Humankind

Kun je niet kiezen uit alle aangeboden cursussen? Begin dan bij het begin en schrijf je in voor de cursus ‘A brief history of humankind’. Want hoe komt het dat een Afrikaanse aap uitgroeide tot de alleenheerser van de planeet?

VorigeTransformatie schoolbesturen speciaal onderwijs in gang gezet
VolgendeAan de slag met gamification? Concrete ideeën uit de masterclass
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter