PO-Raad voorzitter Kete Kervezee komt in verschillende media aan het woord over het dalende leerlingenaantal en de manier waarop basisscholen en hun besturen daarmee moeten omgaan. In De Telegraaf en in een ANP-artikel op Nu.nl en de website van het Algemeen Dagblad reageert ze op een advies van de Onderwijsraad dat gisteren werd gepresenteerd. De Onderwijsraad pleit daarin onder meer voor een opheffingsnorm voor kleine scholen van honderd leerlingen.

De PO-Raad erkent dat er iets moet gebeuren om onder meer de kwaliteit van het onderwijs goed te houden en overlegt daarover de komende tijd met zijn leden. ,,Krimp is geen keus’’, aldus voorzitter Kete Kervezee van de PO-Raad. ,,Als we niets doen, raakt het onderwijs in een vrije val. Ook over vijf jaar moeten we kunnen zeggen dat het onderwijs van goede kwaliteit is en het verscheiden, toegankelijk en betaalbaar is.’’

Op de website van de Wegenerkranten wordt bestuurslid van de PO-Raad Simone Walvisch geciteerd. Gisteravond besteedden het NOS Journaal en RTL Nieuws ook aandacht aan het krimpadvies.

Klik hier voor een uitgebreide reactie van de PO-Raad om het rapport van de Onderwijsraad.

Vorige1 op 3 gereformeerde scholen zou verdwijnen
VolgendeEerste masterclass Bestuurlijk Leiderschap succesvol
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter