Ongeveer een op de drie gereformeerde scholen zou haar deuren moeten sluiten als de opheffingsnorm op 100 leerlingen komt te liggen. Zo reageerde het LVGS, de besturenorganisatie voor het gereformeerd onderwijs, donderdag op het voorstel van de Onderwijsraad om het minimumaantal te verhogen van 23 naar 100 leerlingen.

In dat geval zou ongeveer 33 procent van de gereformeerde scholen moeten sluiten, in dunbevolkte provincies als Friesland en Groningen al snel 50 procent, aldus het LVGS.

De besturengroep ziet liever een opheffingsnorm van bijvoorbeeld 80 leerlingen. 'Dat is onderwijskundig goed te verklaren, gelet op groepsgrootte en mogelijkheden om het onderwijs adequaat te verzorgen', aldus het LVGS. 'Kleinere scholen zijn niet per definitie zwak.'

Vorige'Vrije val onderwijs voorkomen door samenwerken'
VolgendePO-Raad in het nieuws met reactie op scholenkrimp
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter