De PO-Raad reageert op 12 december in dagblad Trouw op het bericht dat steeds meer leraren van 58 jaar of ouder een conflict hebben met hun werkgever. De krant meldt dat de PO-Raad niet het signaal krijgt dat oudere leraren vaker slecht functioneren. "En als er financiële problemen zijn, is het de bedoeling dat scholen netjes afspraken maken met de bonden. Elk conflict is er een te veel, en geen leuk einde van een lange onderwijscarrière", aldus de woordvoerder van de PO-Raad.

In het artikel op de voorpagina van Trouw blijkt dat vakbond CNV Onderwijs dit jaar al 550 leden hielp bij een conflict of ontslagzaak. Dat is bijna vijf keer zoveel als drie jaar geleden. Ook andere onderwijsbonden krijgen van leden vergelijkbare signalen. De PO-Raad schrikt van deze cijfers. De woordvoerder noemt het een forse stijging.

De volgende dag heeft de Volkskrant een deel van het citaat uit Trouw letterlijk overgenomen.

VorigeBijna 500 miljoen voor internationalisering Nederlands onderwijs
VolgendeAOb: Staatssecretaris, kom in actie voor passend onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter