De jaarlijkse Kinderpostzegelactie heeft dit jaar net zo veel geld opgebracht als vorig jaar: 11,6 miljoen euro. 200.000 kinderen gingen weer langs de deuren om de zegels en kaarten te verkopen. Zij komen de bestellingen vanaf woensdag brengen bij de kopers. Dat heeft de stichting achter de zegels bekendgemaakt.

De opbrengst van de zegels gaat naar projecten in binnen- en buitenland om kinderen een veilige omgeving en een kans op een goede ontwikkeling te geven.

Op de zegels staan dit jaar foto's van fotograaf Anton Corbijn. Hij bezocht daarvoor een onderwijsproject in Ethiopië en fotografeerde daar kinderen voor op de zegels.

Vorig jaar haalde de stichting Kinderpostzegels ook 11,6 miljoen euro op met de verkoop van de zegels. Toen prijkten de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane erop. De foto's van de drie prinsesjes waren gemaakt door hun vader (toen nog prins, nu koning) Willem-Alexander. Hij nam de foto's thuis, op landgoed De Horsten in Wassenaar.

VorigeKamer stemt kleutertoets en citodoelstelling weg
VolgendeSteeds meer thuisonderwijs wegens geloof
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter