De Tweede Kamer is tegen een kleutertoets en ook de doelstelling voor basisscholen om hogere citoscores te realiseren krijgt geen steun van het parlement. Dat bleek vandaag tijdens stemmingen in de Tweede Kamer.

De kleutertoets is een instrument om de leerontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd te testen. Staatssecretaris Sander Dekker is voorstander van de toets. Eerder probeerde hij de zorgen in de Kamer weg te nemen door te zeggen: 'Het enige waar naar gekeken wordt is of kinderen kleuren en woordjes herkennen en of ze de basis van het tellen hebben opgenomen.'

De sussende woorden mochten niet baten. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vandaag tegen de kleutertoets. De Kamer wil dat er meer ruimte is voor de persoonlijke inschatting van de kleutermeester of -juf.

Ook de ambitie van het kabinet om de citoscores van basisscholen binnen twee jaar omhoog te krijgen, stuitte op verzet in de Tweede Kamer. Een meerderheid stemde vandaag voor het schrappen van de doelstelling. 'De Cito-toets is een goed instrument om de voortgang van kinderen te meten, maar is niet bedoeld om de kwaliteit van scholen te meten', zei mede-indiener van de motie Jesse Klaver (GroenLinks).

VorigeThema kinderboekenweek 2014: feest!
VolgendeKinderpostzegels brengen 11,6 miljoen op
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter