Het cijfer dat leerlingen op de middelbare school halen voor de rekentoets komt voorlopig niet op het diploma. De uitslag van de toets zal op een bijlage worden gezet, zolang het cijfer niet meetelt voor het eindexamen. Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag aan de Tweede Kamer.

Een meerderheid in de Tweede Kamer gaf eerder aan dat het niet eerlijk is om het cijfer van de rekentoets op het diploma te zetten als het onderwijs nog niet op orde is. Veel leerlingen zakken nu nog voor de toets. Dekker wil echter niet dat leerlingen de rekentoets de komende tijd voor spek en bonen doen. Het is zijn ogen dan ook essentieel dat het cijfer voor de rekentoets op papier wordt gezet. Op die manier weet ook de vervolgopleiding wat een leerling kan.

Vanaf schooljaar 2015-2016 gaat de rekentoets meetellen; een leerling die zakt voor de toets krijgt dan geen diploma. Dat schooljaar komt het cijfer dan ook gewoon op de cijferlijst van het diploma terecht.

VorigeCombinatiefuncties hebben positief effect op beweging op school
VolgendeDe macht van de toets (video)
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter