Leerlingen van het ROC Mondriaan in Den Haag die in een tv-programma zeer kwetsende uitspraken deden over hun docenten, hebben een fiks gesprek en een waarschuwing gehad. Dat heeft minister Jet Bussemaker donderdag laten weten tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De leerlingen werd door PowNews in verband met bedank-je-leraar-dag gevraagd iets te zeggen over de docenten. Die kregen geen bedankje te horen, maar een lading scheldwoorden. ''Ik vond die uitspraken ook kwetsend en zeer ongepast. Van het ROC en veel leerlingen heb ik gehoord dat zij ook zeer onthutst waren.'' Volgens de minister heeft de kwestie dan ook een flinke discussie opgeleverd op de school.

PVV-Kamerlid Harm Beertema had Bussemaker gevraagd wat de gevolgen waren voor de leerlingen van het ROC. ''Ik hoop dat het Mondriaan de tegenwoordigheid van geest heeft om deze leerlingen van school te verwijderen'', zei hij. ''Want dit kan echt niet.''