Staatssecretaris Dekker van Onderwijs vindt niet dat de klassen groter worden. Dat heeft hij gisteren geschreven als antwoord op Kamervragen van de SP. Uit een AOb-enquête bleek juist dat het steeds normaler wordt dat leraren meer dan 28 leerlingen in hun klas hebben.

Vandaag behandelt de Tweede Kamer de onderwijsbegroting. SP-Kamerlid Jasper Van Dijk verwees vanochtend in zijn bijdrage naar de ‘Volle klas’-actie op Twitter en Facebook van de AOb. Eerder stuurde hij al vragen over volle klassen naar Dekker.

‘Het beeld van groter wordende klassen wordt vooralsnog niet gestaafd door feiten’, schrijft Dekker. Wel neemt hij de signalen uit de AOb-enquête serieus. In zijn brief verwijst de staatssecretaris naar het eigen onderzoek van het ministerie van Onderwijs. Daaruit zou blijken dat er een gemiddelde groepsgrootte van 22,8 leerlingen was in 2012. De AOb kwam uit op een hoger aantal leerlingen.

Wel is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden, omdat Dekker beseft dat leraren bij vollere klassen een hogere werkdruk kunnen ervaren. Daarom wordt het OCW-onderzoek jaarlijks herhaald. Maar een plan om de klassen kleiner te maken, is niet aan de orde.

Lees de hele brief van Dekker aan de Kamer hier.

VorigeCoalitie wil geen uitstel passend onderwijs
VolgendeMinder reguliere banen voor pas afgestudeerde Pabo-studenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter