Ouders moeten veel meer betrokken worden bij het tegengaan van pesten op school. Dat is de boodschap van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en Kinderombudsman Marc Dullaert, waar het AD dinsdag over bericht. Dekker: 'Dit is niet alleen een zaak van school en leerlingen.'

Een op de tien kinderen wordt gepest op school. 'Het is heel frustrerend om te merken dat op sommige scholen heel weinig aan pesten wordt gedaan', zegt Dullaert.

Dekker en Dullaert trekken sinds begin dit jaar samen op tegen het pesten. Met de zelfmoorden van Tim Ribbering en Fleur Bloemen vers in het geheugen besloten ze samen een vuist te maken tegen pesten. In maart presenteren ze hun plan van aanpak. In augustus 2015 moet een anti-pestwet van kracht worden.

VorigeMuiswerk heeft positief en significant effect op rekenprestaties
VolgendeD66: tweede studie voor docent moet goedkoper
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter