Het Sinterklaasjournaal van de NTR is bekroond met de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van het jaar. Dit is vrijdag 18 oktober bekend gemaakt tijdens het gala van de Gouden Televizier-Ring 2013 in Carré te Amsterdam. Presentatrice Dieuwertje Blok kreeg de prijs uit handen van hockeyster Naomi van As. De twee overige genomineerden waren Checkpoint (EO) en Junior Masterchef (Net5).

Hechte groep
Dieuwertje Blok over het winnen van de Gouden Stuiver: “Ik realiseer me dat de echte hoofdrolspelers er niet zijn, wel onderweg hoop ik. Maar er is ook nog een grote hechte groep achter de schermen die al jarenlang met veel creativiteit, inventiviteit en heel veel lol maar toch ook serieus het Sinterklaasjournaal maakt. Het winnen van de Gouden Stuiver is een erkenning voor onze inspanningen en ik ben blij dat het niet onopgemerkt is gebleven. Dank u Sinterklaasje!” Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van maandag 11 november t/m zaterdag 5 december, elke dag om 18.00 uur bij ZAPP op Ned 3.

Warm hart
Voor Het Sinterklaasjournaal was dit de derde nominatie en dit keer gaat de Gouden Stuiver mee naar huis. NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen over het succes van Het Sinterklaasjournaal: “Uit het winnen van deze prestigieuze blijkt maar weer eens dat mensen ons een bijzonder warm hart toedragen. Ons programma speelt daardoor echt een verbindende rol in de Sinterklaasperiode. Daar zijn we bij de NTR als Publieke Omroep enorm trots op!” Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de dertiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland.

Bekende Nederlanders in het Sinterklaasjournaal
Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer doen verslag vanuit verschillende locaties in het land. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Erik van Muiswinkel, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Freek de Jonge, Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Jeroen Spitzenberger, Sanne Vogel, Micha Wertheim, Nelleke van der Krogt, Patrick Stoof, Derek de Lint, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Tim de Murck, Pierre Wind, Jaques d’Ancona, Lenie ’t Hart, George van Houts, Sjoerd Pleijsier, (Heel Holland Bakt) Bakker Evert en Mimoen Oeled Radi.

Intocht Sinterklaas in Groningen
Zaterdag 16 november is het groot feest in Groningen! Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Martinistad. De goedheiligman zal met zijn gevolg in de historische Groninger binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Groningen en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet live verslag van de landelijke intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Zappelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Groningen verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer. Met de komende intocht in de stad Groningen krijgt de provincie Groningen voor het eerst sinds de eerste televisie-intocht in 1952 de landelijke ontvangst van de Sint toegewezen.

VorigeVraag naar docenten in Flevoland blijft onverminderd groot
Volgende'Schoolgrootte beïnvloedt leerprestaties nauwelijks'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter