De toekomst van de International School Almere (ISA) hangt aan een zijden draadje. PvdA en VVD kondigden gisteren op de politieke markt aan om met een amendement te komen waarmee de door wethouder René Peeters toegezegde steun aan de school deels wordt ingetrokken.

Afgelopen zomer werd de International School Almere gesloten. De school kampte met grote financiële problemen en bleek haar administratie niet op orde te hebben. Boze ouders en leerlingen bezetten daarop de school. Wethouder Peeters trok zich het lot van de 172 leerlingen aan en bemiddelde tussen de betrokken partijen. Om de school open te kunnen houden deed de wethouder de toezegging om vier jaar lang een bedrag van 40.000 euro per jaar voor huisvesting beschikbaar te stellen.

Collegepartijen PvdA en VVD vinden een eenmalige bijdrage van 40.000 euro om het eerste jaar te overbruggen acceptabel, maar zien er niets in om de school vier jaar lang te ondersteunen. Frits Huis van Leefbaar Almere gaf aan het amendement te zullen steunen. Mogelijk krijgen de partijen ook steun van PVV. Chris Jansen, raadslid van de PVV, liet weten dat zijn fractie te overtuigen is, mits er goede argumenten op tafel komen. Daarmee lijkt zich een politieke meerderheid af te tekenen voor het intrekken van de steun aan ISA.

Wethouder René Peeters reageerde geïrriteerd. ,,Dat betekent dat geen enkele ouder die nu een kind in leerjaar zeven of acht van het basisonderwijs heeft zitten, nog de keuze zal maken voor de International School Almere. Mijn reden om op die onderhandelingen voor het luttele bedrag van vier keer 40.000 euro 172 kinderen en hun ouders de garantie te geven dat zij acht jaar naar die school kunnen, dat was mijn passie om dat te doen. Ik vind het buitengewoon treurig en spijtig voor deze stad, voor die kinderen en hun ouders dat de school dan nog voor één jaar openblijft. Dat spijt me, maar de raad is aan het woord.’’

VorigeVakleerkrachten dankzij de kinderopvangtoeslag
VolgendeEngelse les Amsterdam begint straks in groep 3
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter