Alle Amsterdamse schoolkinderen kunnen vanaf volgend jaar al in de onderbouw les krijgen in Engels of in een andere vreemde taal. Dat is zeer tegen de zin van PvdA-wethouder Pieter Hilhorst (Onderwijs).

D66, VVD en GroenLinks willen dat Amsterdam de komende jaren een inhaalslag maakt met het aanbieden van vreemde talen in de onderbouw. Daarin loopt de stad enorm achter. In heel Nederland geven duizend van de zevenduizend basisscholen Engels in de onderbouw. Daarvan staan er maar twaalf in Amsterdam: 5,7 procent van de Amsterdamse scholen.

In een initiatiefvoorstel vragen de drie partijen aan Hilhorst om van Amsterdam een voorloper te maken op dit gebied. In de praktijk moet dat gebeuren door kinderen al vanaf groep drie spelenderwijs een moderne vreemde taal te leren. Dat kan Engels zijn, maar ook Arabisch, Spaans of Turks, zegt D66-leider Jan Paternotte.

'Al ligt Engels natuurlijk het meest voor de hand, want één op de acht Amsterdammers is Engelstalig. En uit onderzoek blijkt dat kinderen die eerder Engels leren, later sneller een baan te vinden. Bovendien kunnen jonge kinderen zonder veel moeite een vreemde taal leren en kan daardoor zelfs het leren van Nederlands sneller gaan,' aldus Paternotte.

VorigeSteun International School Almere aan zijden draadje
VolgendeScholen vrezen 'moeilijke leerlingen'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter