Meer dan de helft van de basisscholen is niet klaar voor het opnemen van (meer) kinderen met leer- en gedragsproblemen. Dat meldt KRO Brandpunt op basis van een enquête door vakbond CNV onder schooldirecteuren.

52 procent van de scholen weigerde de afgelopen jaren kinderen met leer- en gedragsproblemen. Vanaf volgend jaar augustus kan dat niet meer. Dan gaat de wet op passend onderwijs in die scholen verplicht voor iedere leerling die zich aanmeldt een plek te regelen.
Extra geld

Ruim 60 procent van de scholen zegt daar nog niet klaar voor te zijn. Veel scholen hebben nu al moeite om het aantal leerlingen dat speciale aandacht nodig heeft, op te vangen. Ook zeggen de scholen extra ondersteuning nodig te hebben.

Volgens vakbond CNV moet er minstens 200 miljoen euro bij om de wet te kunnen uitvoeren. Maar voorzitter Helen van den Berg vreest dat het geld er niet komt. "Dat betekent dat we te maken hebben met grotere klassen, hogere werkdruk, dus daar voorzie ik echt een probleem."

VorigeEngelse les Amsterdam begint straks in groep 3
VolgendeTussenjaar moet leiden tot goede studiekeuze
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter