Vakbond CNV Onderwijs heeft zaterdag positief gereageerd op het resultaat van de onderhandelingen tussen het kabinet en de oppositie. 'Wij zijn heel blij met het extra geld voor onderwijs', zei een woordvoerder van de bond. Volgens CNV komt het geld bovenop de investering uit het onlangs gesloten Onderwijsakkoord.

Lichtpuntjes voor de onderwijssector zijn volgens CNV Onderwijs het geld dat naar zomerscholen en kleine scholen gaat. Ook het extra geld voor onderwijsondersteunend personeel, zoals conciërges en onderwijsassistenten is wat CNV betreft goed nieuws omdat het de werkdruk voor leraren verlicht.

Slag om de arm
Wel houdt de vakbond zaterdag nog een slag om de arm wat betreft de gratis schoolboeken. 'Het is ons nu niet duidelijk waar dat geld vandaan komt', aldus de woordvoerder.

De Algemene Onderwijsbond (AOb), de grootste onderwijsvakbond van Nederland, wil zaterdag nog niet reageren op het akkoord. Maandag zal de AOb inhoudelijk reageren, aldus een woordvoerder. De bond vraagt zich al wel af hoe de toegezegde investeringen in het onderwijs zich verhouden tot eerdere bezuinigingen.

VorigeSchooltv bestaat 50 jaar
VolgendeTwintig procent minder schoolverlaters Amsterdam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter