Schooltv bestaat inmiddels 50 jaar en dat vieren we op 11 oktober met de Grote Schooltv Quiz, waarvoor alle scholen in Nederland zich in kunnen schrijven? Aan de hand van film- en videofragmenten uit vroegere Schooltv-programma’s duiken leerlingen in de geschiedenis van TV, computers en nieuwe media.
Daarnaast kun je je Schooltv-kennis testen met de online test, hoe goed ken jij Schooltv?

De eerste uitzending, een programma over de Zwitserse stad Basel, is gevolgd door vele duizenden uren informatieve programma's. Schooltv is in 50 jaar meegegroeid met het onderwijs en speelt voortdurend in op digitale ontwikkelingen. Vrijwel alle programma's zijn tegenwoordig online terug te kijken.

Wie is er niet opgegroeid met Schooltv?
Schooltv is inmiddels niet meer weg te denken, Koekeloere, Huisje Boompje Beestje, Nieuws uit de Natuur en het Schooltv-weekjournaal worden ontzettend goed bekeken. Met deze uitzendingen bereikt NTR Schooltv elke week ruim 1 miljoen kinderen in het basisonderwijs. Verder biedt Schooltv ook voor de lessen in het voortgezet onderwijs allerlei interessante series zoals Labyrint voor de tweede fase en Bio-Bits.

NTR Schooltv is ook de motor achter verschillende succesvolle websites zoals Schooltv-beeldbank, Eigenwijzer en Teleblik.

VorigeKabinet maakt oneigenlijk gebruik van Citotoets
VolgendeLeraren positief over akkoord
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter