Op 2 oktober start een nieuwe Kinderboekenweek. De week combineert twee aspecten in het onderwijs die ook de PO-Raad hoog in het vaandel heeft staan: leesonderwijs en sport.

PO-Raad vindt het belangrijk dat kinderen in het primair onderwijs goed leren lezen en de taal goed leren beheersen. In het primair onderwijs wordt namelijk de basis gelegd voor de verdere loopbaan van een kind. De Kinderboekenweek levert daar een bijdrage aan.
Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl

Met het kinderboekweekboekje ‘Klaar voor de start! Boeken scoren met sporthelden’ worden kinderen uitgedaagd met het lezen over sport zelf op zoek te gaan naar een sport die bij hen past. De PO-Raad heeft binnen de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) ook het doel om scholen te inspireren en te motiveren om toegepast schoolbeleid op dit thema te ontwikkelen.

De PO-Raad schreef die Onderwijsagenda in 2012 samen met de VO-raad en MBO Raad. De ambitie is het stimuleren van scholen om toegepast schoolbeleid te ontwikkelen en zo te zorgen voor een kwantitatieve en kwalitatieve toename van sport, bewegen en een gezond leefstijlaanbod in en rondom de school.
Gezonde school

Met hulp van de Onderwijsagenda SBGL moet uiteindelijk het aantal scholen toenemen dat een zogenoemd Gezonde School-beleid heeft. Doel is dat in 2016 minimaal 850 vignetten Gezonde School zijn uitgereikt. Wilt u ook meer doen met Gezonde School? Klik hier voor meer informatie over het aanbod voor ondersteuning voor scholen.

VorigeEerste Kamer akkoord: Cito bij wet hofleverancier
VolgendeUitgevers: hardware buiten verplichte ouderbijdrage
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter