Het fenomeen ‘internet der dingen’ is voor veel mensen nog een ver-van-mijn-bed-show. Het staat synoniem voor Arduino, Raspberry, hacken en solderen. En de korte omschrijving ‘alles is verbonden met het internet’ is ook nog erg vaag. Toch is het internet der dingen binnenkort gewoon te koop en te gebruiken voor de consument.

In zijn presentatie op LeWeb gaf SmartThings oprichter Jeff Hagins een demonstratie waarin hij vanuit Parijs via ‘internet’ zijn ‘dingen’ in Amerika bediende. Zo zette hij de lampjes van de kerstboom aan via zijn iPhone, zo schakelde hij het licht uit en zo kreeg hij een notificatie toen het keukenkastje met sterke drank openging. Het is aan de creativiteit van de gebruiker hoe je je eigen internet der dingen inzet.

Het systeem draait allemaal om sensoren waaraan je heel eenvoudig acties kunt koppelen. Heb je bijvoorbeeld een lichtsensor van SmartThings in je woonkamer, dan kun je bijvoorbeeld het licht automatisch aan laten gaan zodra deze een bepaalde waarde bereikt. Dit alles is in te stellen, te volgen en beinvloeden via een app op je telefoon. De mogelijkheden zijn legio.

Het interessante aan SmartThings is dat het verder gaat dan het op de markt zetten van een product. Jeff Hagins wil met SmartThings ook een platform bouwen. De technologie is volledig open en ontwikkelaars kunnen hun eigen apps schrijven voor hun eigen sensoren.

Rest maar één vraag. Hoe zou jij SmartThings binnen een school kunnen gebruiken?

VorigeNationale Balans Top 2013: Verlangen en Verleiden
VolgendeMasterclasses Het Leren van de Toekomst!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter