Scholieren vinden het overlijden van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen de belangrijkste nieuwsgebeurtenis van 2012. Dat bleek donderdag uit de jaarlijkse scholierenpeiling van Stichting Nieuws in de klas. Olympisch turner Epke Zonderland is door de scholieren bestempeld als nieuwspersoon van het jaar.

Aan het onderzoek deden 1600 leerlingen van 60 scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs mee. Na verschillende discussies in de klas zette 26 procent van de scholieren het geweld bij het amateurvoetbal op de eerste plek in hun internationale nieuws-top 3. De zelfmoord van het vermoedelijke pestslachtoffer Tim Ribberink belandde met 22 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Barack Obama verloor de race om de titel 'nieuwspersoon' nipt van Zonderland. De Amerikaanse president kreeg 21 procent van de scholierenstemmen, de olympisch turnkampioen 23 procent. Astronaut André Kuipers completeert de top 3 met 15 procent van de stemmen. Daarnaast nomineerden met name basisscholieren opvallend vaak Lionel Messi als nieuwspersoon van 2012, maar desondanks kreeg de voetballer niet voldoende stemmen voor een podiumplek.

VorigeWerk mee aan bespreekbaar maken van kindermishandeling
VolgendeKamerleden willen opheldering over verschraling onderwijsaanbod
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter