Schoolleveranciers en uitgeverijen in het primair onderwijs maken vanaf 1 augustus 2013 het gebruik van educatieve web-applicaties eenvoudiger voor basisscholen. Leerkrachten en leerlingen hoeven dan nog maar één keer in te loggen om snel en simpel toegang te krijgen tot hun software-applicaties.

Acht onderwijspartners, verenigd in de Stichting Basispoort, hebben met Basispoort een systeem voor Single Sign On ontwikkeld. Dat stelt leerkrachten en leerlingen in staat om met één gebruikersnaam en wachtwoord-combinatie in te loggen, op alle webbased lesmaterialen van de aangesloten uitgeverijen waar de school een licentie voor heeft. Basispoort zet hiermee een standaard in het primair onderwijs.

Veel voordelen
Leerkrachten, leerlingen en ICT-coördinatoren zullen hier allemaal van profiteren. Voor de leerkracht biedt één inlog: eenvoud, gemak en overzicht. Voor de ICT-coördinator betekent het minder handelingen, kortere voorbereiding, meer overzicht en eenvoudiger beheer. Zo hoeft de ICT-coördinator de school- en leerlinggegevens straks nog maar één keer in te voeren. Deze informatie is meteen gekoppeld aan de verschillende programma’s waarmee de school werkt. Of het nou het toetsprogramma is van de ene uitgeverij of het oefenprogramma van de andere uitgeverij. Voor de leerling zitten de verbeteringen grotendeels in eenvoud, snelheid en gemak.


Samenwerking
De Stichting Basispoort is een pre-competitieve samenwerking waarin nu deelnemen:
·Schoolleveranciers: Alberts Onderwijs, Heutink Primair Onderwijs, KG & Rolf, Reinders Oisterwijk.
·Uitgeverijen: Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Uitgeverij Zwijsen.

Via de schoolleveranciers sluiten in eerste instantie de volgende netwerkbeheerders aan:
Heutink ICT, QLICT, Skool Automatisering. Na het opstarten van deze applicaties, hebben leerkrachten en leerlingen helemaal geen inlog meer nodig. Andere uitgeverijen, distributeurs en netwerkleveranciers in het primair onderwijs zijn in de toekomst uitdrukkelijk welkom om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Voor de zomer ontvangen alle basisscholen in Nederland nadere informatie over de diensten van Basispoort. Daarin wordt uitgelegd hoe zij kunnen aansluiten op Basispoort.

Vorige‘Kiezen voor kwalitatief sterke leraren’
VolgendeSociale plannen AOb: Krimp zonder gedwongen ontslag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter