Aanstaande woensdag 23 januari 2013 gaat het Unicef Kinderrechten Filmfestival officieel van start tijdens de onderwijsbeurs N.O.T in de Jaarbeurs in Utrecht. Om 13.00 uur geven UNICEF en Ziggo samen met Mees Kees (uit de gelijknamige film) in de stand van UNICEF het startsein voor het grootste filmprojectvoor basisschoolkinderen van Nederland.

Voor kinderen is films bekijken leuk, maar zelf films bedenken en vervolgens gaan maken met de gehele klas is misschien nog veel leuker.
De Nederlandse samenleving is een van de meest open samenlevingen ter wereld. Ziggo gelooft dat de kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie en de daarvoor benodigde digitalisering een grote rol kunnen spelen in het behouden en bevorderen van die Open Samenleving, zeker voor de jeugd. Ziggo wil een actieve rol nemen in het aanjagen van het denken en doen over de open samenleving, gezien vanuit informatisering en digitalisering. De samenwerking met Unicef draagt bij aan dit idee van de Open Samenleving.
In het schooljaar 2013 - 2014 start het 'UNICEF Kinderrechten Filmfestival' in samenwerking met Hollywood in de Klas (een organisatie die sinds 2005 filmfestivals voor basisscholen organiseert).

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival wil in de komende periode 400 korte filmpjes maken en daarmee 22.000 kinderen in Nederland op een originele en creatieve manier bewust maken van de kinderrechten. Met behulp van online en interactief lesmateriaal voor de scholen en begeleiding van een mediacoach, maken de groepen de filmpjes met als thema een van de 17 kinderrechten.

VorigeEduapp verzamelt educatieve apps en lesideeën
VolgendeIn essence writing is thinking: de iPad als denkondersteuning
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter