21 december 2012

Dagblad Trouw heeft een interview met de beoogde nieuwe voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten. In het interview vertelt Den Besten dat ze de overstap maakt, omdat in deze baan alles samenkomt wat ze als wethouder heeft gedaan, onder meer op het gebied van onderwijs en jeugd. "Na 11 jaar in de politiek ben ik toe aan iets daarbuiten - maar tegelijkertijd zo dicht bij de politiek dat ik er het netwerk dat ik heb opgebouwd kan inzetten."

Op de opmerking van de journalist dat een voorzitter van de PO-Raad ver van het onderwijs afstaat, reageert Den Besten: "Als wethouder stond ik niet ver van de scholen af en als voorzitter van de PO-Raad zal ik dat ook niet doen. Ik wil veel op scholen komen, daar wil ik ontroerd en geraakt worden." Over de eerdere kritiek van Den Besten op bijzondere scholen zegt ze: "In Utrecht liep ik er tegenaan dat bijzondere scholen soms kinderen weigerden. Dat was een probleem. Maar in het algemeen vond en vind ik dat verschillende levensbeschouwingen elkaar aanvullen en verrijken. Verscheidenheid is iets om trots op te zijn. Als voorzitter van de PO-Raad wil ik opkomen voor de belangen van alle schoolbesturen, van welke denominatie dan ook. Dat deed ik als onderwijswethouder trouwens ook."

Als prioriteiten voor de PO-Raad noemt Den Besten een aantal grote veranderingen, die op het primair onderwijs afkomen, zoals de invoering van Passend onderwijs, de overgang van jeugdzorg naar de gemeenten en leerlingenkrimp. Tot slot van het interview in de krant zegt ze dat het regeerakkoord vooral rust voor de basisscholen uitstraalt. "En dat lijkt me terecht", aldus Den Besten.

Vanwege auteursrechten kunnen we niet verwijzen naar het hele artikel uit de krant.

Trefwoorden:

PO-Raad in de media, Vereniging

VorigeOnderwijscontroleprotocol 2012 definitief
VolgendeDoorgedraaide docent ontvoert meisje
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter