Doorgedraaide docent ontvoert meisje

De docent Vincent H. heeft het nieuwe jaar niet echt positief ingeluid. De leraar zedenleer uit het Belgische dorpje Steenput is in Frankrijk opgepakt voor de ontvoering en misbruik van een 15-jarig meisje. Het slachtoffer werd gevonden achter in de manege van de vader van de dader.

Het meisje werd op klaarlichte dag ontvoerd door de leraar. De man was al tien jaar een goede vriend van de familie van het slachtoffer en was gek van het meisje. De politie kwam de man dankzij tips tijdig op het spoor, "want wat wij in de auto van de dader hebben teruggevonden, mocht het ergste doen vrezen", aldus de hermandad.

Manege
De 35-jarige ontvoerder leerde zijn slachtoffer kennen op de manege van zijn vader. Met een smoes lokte hij afgelopen weekend het meisje naar de kerstmarkt van Moeskroen, aldaar ging hij met het meisje naar een park en sloeg toe. Hij greep haar vast, drukte haar tegen de grond, maar had niet door dat wandelaars getuige waren van zijn daden. Toen het koppel naderde, werden ze met een mes bedreigd. Het meisje kon vluchten.

Helaas werd ze niet veel later alsnog gepakt door de docent, meegesleurd naar zijn auto en gedwongen mee te rijden. De ooggetuigen alarmeerden de politie, die een ware klopjacht begon. Nog diezelfde avond werd het meisje in de manage van de vader van Vincent gevonden. "In de auto van de dader die in de modder was blijven steken, hebben wij nog een dekzeil, plastic handboeien, kleefband, pillen, joints, drank en een slaapzak teruggevonden. De man was begonnen met het meisje seksueel te belagen, maar toen is de politie komen opdagen", aldus de politie tegen het Nieuwsblad.

Zelfmoordpoging
Vincent was inmiddels al richting het Franse St-Vincent-sur-Oust (650 kilometer van plaats delict) gevlucht. Aldaar deed hij een zelfmoordpoging, maar die mislukte. De man wordt binnenkort uitgeleverd aan België.

VorigeTrouw: 'Leerlingenkrimp wordt de grote uitdaging'
VolgendeLeraren Belgie betrappen directrice op examenfraude
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter