Inburgeren en Nederlands leren kan nu ook met behulp van de smartphone. NCB Opleidingen brengt als eerste taalaanbieder een app waarmee Nederlands kan worden geoefend. De app bevat snelle en speelse oefeningen voor lezen, schrijven, luisteren en zelfs voor het spreken van de Nederlandse taal. NCB Opleidingen sluit met de oefeningen in deze app aan bij de nieuwe Inburgeringswet. Personen die naar Nederland komen, zijn vanaf 2013 zelf verantwoordelijk voor hun inburgering. Met de goedkope app kan men eenvoudig de eerste stap tot het leren van de Nederlandse taal zetten. De gehele app bevat ruim 900 oefeningen, waarmee cursisten zich goed kunnen voorbereiden op de Toets Gesproken Nederlands (TGN), onderdeel van het Inburgeringsexamen.

Ilhan Akel, directeur van het NCB: “Bij de nieuwe inburgering hoort ook het nieuwe leren. Met onze e-learningcursussen zijn we al 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar voor de cursisten. De app geeft de mogelijkheid om letterlijk overal te werken aan je inburgering. Wij verwachten dat veel inburgeraars hun telefoon zullen gebruiken om met de taal te oefenen.”

De app ‘Nederlands leren met NCB’ is vanaf heden voor Androidtelefoons via de Google Play Store te downloaden en kost € 2,95. De IOS-versie van de NCB app zal in de eerste week van februari via de Apps Store beschikbaar zijn.

VorigeLeden geven groen licht voor akkoord Passend onderwijs
VolgendeIntensief peuteronderwijs Rotterdam van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter