Kennisnet en de Open Universiteit (OU) organiseren een gratis online masterclass over tablets in het onderwijs. De meerdaagse masterclass wordt verzorgd door dr. Marco Kalz en vindt plaats van 26 september tot en met 3 oktober. Dit is 1 van de 5 gratis masterclasses die worden georganiseerd voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Inhoud masterclass over tablets in het onderwijs

Tablets zijn hot in het onderwijs. Maar hoe kun je tablets nu goed inzetten in het leren? In deze masterclass gaan we in op drie punten:

• Tablets als geavanceerde e-reader

Een van de meest gebruikte toepassingen van tablets is het gebruik voor het lezen. Het gebruik hiervan is in verschillende studies onderzocht. Onlangs zijn nieuwe vormen ontwikkeld die nieuwe mogelijkheden voor leren bieden.

• Selectie van educatieve apps

Een van de kernvragen voor leerkrachten en docenten is welke apps geschikt zijn in hun onderwijs. We laten zien waar je op moet letten bij deze selectie en laten de meerwaarde van tablets zien.

• Potentiele nieuwe leereffecten door de touch-functionaliteit en de toegenomen functionaliteit

Het grote verschil tussen desktops, laptops en tablets is het touchscherm. In dit deel van de masterclass richten we ons op de potentiele nieuwe leereffecten hiervan.

Wat leer je?
Tijdens deze masterclass leer je:

• hoe je tablets gebruikt.
• hoe je digitaal leermateriaal voor tablets gebruikt.
• hoe je geschikte mobiele apps kunt vinden voor verschillende leerprocessen.
• hoe je leermateriaal kunt ontwerpen dat optimaal gebruikmaakt van de specifieke eigenschappen van tablets.

Over de masterclasses en certificering

Kennisnet en OU organiseren 5 online masterclasses in 2012. Deze masterclasses zijn gratis. De inhoud is van masterniveau. Dat betekent onder andere dat er vanuit onderzoek op de praktijk wordt gereflecteerd en dat deelnemers hun expertise verdiepen. Deelnemers van de masterclass kunnen een certificaat van de Open Universiteit ontvangen als zij zich inschrijven voor het leertraject 'Leren en doceren in de 21e eeuw'. Dit kan tegen een introductieprijs van 285 euro per jaar.

Deelnemen

Ben je enthousiast geworden?

Maak een account aan bij de Open Universiteit en schrijf je in voor de masterclass over tablets in het onderwijs

Meer informatie over het programma

VorigeOnderwijs heeft plicht leerlingen voor te bereiden op deelname aan informatie intensieve samenleving
VolgendeStille bezuinigingen komen oorverdovend hard aan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter