5 juni 2012

Met het oog op de verkiezingen wordt tijdens het Onderwijscafé op 31 mei in Nieuwspoort, Den Haag een debat gevoerd over de speerpunten voor het primair en voortgezet onderwijs. PO-Raad, VO-raad en AVS organiseren deze bijeenkomst om de politiek de wensen vanuit de onderwijspraktijk mee te geven.
De eensluidende conclusie van het Onderwijscafé is de grote behoefte aan beleidsrust. De politiek en het onderwijsveld moeten proberen tot een consensus te komen, maar de vraag is of een minister van onderwijs de discipline kan opbrengen om die lijn vast te houden. Als het aan SP-Kamerlid Jasper van Dijk ligt, blijft de politiek met zijn tengels van het onderwijs af. "Elke nieuwe politicus maakt weer een andere beleidsregeling. Dat noemen wij weleens onderwijsvernieling in plaats van onderwijsvernieuwing. Fundamentele lange-termijn-visie gedragen door het onderwijs, ik sta te popelen om dat te doen." Kete Kervezee stelt een tienjarig werkplan voor en dan elke twee jaar kijken hoe het ervoor staat, een soort Deltaplan voor het onderwijs. "Als we de ambitie hebben om leerlingen twintig jaar te laten leren, dan kun je niet in vier jaar tijd een schoolloopbaan organiseren."


Trefwoorden:

Onderwijscafé

Relevante links:Lees meer over het Onderwijscafé

VorigeEK Voetbal ook kids.kennisnet.nl kleurt oranje
VolgendePO Raad stuurt brief met speerpunten naar lijsttrekkers
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter