EK Voetbal ook kids.kennisnet.nl kleurt oranje

Vandaag begint het EK Voetbal 2012 en dat blijft ook op kids.kennisnet.nl niet onopgemerkt! Op het EK-land kom je helemaal in de oranjestemming. Je vindt hier allerlei leuke weetjes, filmpjes en spelletjes op het gebied van voetbal. Het EK-land is goed te gebruiken op het digibord en de leerlingen kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag.Over het EK

Het EK begint op vrijdag 8 juni en de finale is op zondag 1 juli 2012. In totaal doen er 16 landen mee, verdeeld over 4 groepen. Nederland zit in de poule met Denemarken, Duitsland en Portugal. Dit jaar vindt het EK plaats in Polen en Oekraïne.

Het EK-land

Op het EK-land vind je leuke weetjes, filmpjes en nieuwtjes over voetbal. In het vlaggenspel kunnen de leerlingen vlaggen aan de deelnemende landen koppelen. Het geheugenspel is een pittige hersentraining, een variant op het 'gewone' memory waarin enige voetbalkennis goed van pas komt. Met de oranjewedstrijd zijn leuke prijzen te winnen!

Kijk snel op ek-land.kennisnet.nl


Leuke andere tips voor in de les :

EK op Teleblik

Kan jouw klas voorspellen wie er Europees kampioen wordt? Download de gratis Teleblik EK-poster en voorspel de uitslagen! De poster bevat het speelschema van het EK Voetbal, waarop jullie alle uitslagen kunnen noteren.

Wedstrijd Teleblik

Schrijf de naam van jullie winnaar in het voetbalveld, kleur het voetbalveld in of plak er plaatjes op en maak een foto van de poster. Plaats de foto voor 15 juni 2012 op de Facebook-pagina van Teleblik onder vermelding van de naam van de school, groep en plaats. De eerste 120 deelnemende scholen ontvangen twee Teleblik voetballen voor op het schoolplein! De 3 klassen die de winnaar goed voorspellen en waarvan de foto de meeste likes heeft wint bovendien nog een spannende extra prijs! De winnaars worden na de finale, in de week van 1 juli, bekendgemaakt.Filmpjes en EK-quiz Teleblik

Naast het wedstrijdelement biedt de speciale EK-poster verwijzingen naar leerzame filmpjes op Teleblik over onderwerpen die met het EK te maken hebben. Leerlingen kunnen hun kennis over het EK testen in de speciale EK-quiz. Verder hebben leraren een aantal lesbrieven ontwikkeld voor een leuke en leerzame EK-les.

Meer informatie is te vinden op http://teleblik.nl/ek2012

EK in Davindi

Meer informatie over voetbal en het EK is te vinden in dé zoekmachine voor kinderen

Over Davindi

Davindi is een zoekmachine van Kennisnet voor het basisonderwijs. Het unieke aan deze zoekmachine is dat deze zoekt in een speciaal samengestelde onderwijscollectie van webpagina's. De Davindicollectie wordt samengesteld door een redactie die de websites verzamelt, beoordeelt en rubriceert. Naast de eigen collectie doorzoekt Davindi ook collecties als het Nationaal Archief, Teleblik en andere toonaangevende collecties binnen Nederland. De zoekmachine is dus zeer geschikt voor leerlingen.

Lesmateriaal over voetbal in Wikiwijs

Bekijk het lesmateriaal over voetbal in Wikiwijs

VorigeNijmeegse basisschool opent eigen zonnecentrale
VolgendeOnderwijscafe onderwijs heeft behoefte aan beleidsrust
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter