Meander Vrijeschool voor basisonderwijs gaat voor duurzaamheid en energieneutraliteit. Donderdag 7 juni 2012 opent deze basisschool in Nijmegen een eigen zonnecentrale. Deze centrale bestaat uit zeventig zonnepanelen die op het dak van de school zijn geplaatst. Daarover bericht Nijmegenleeft.nl.
De zonnepanelen zullen dertig jaar lang elk jaar circa drieduizend euro aan energie gaan opleveren. Meander wil niet alleen energieneutraal worden, maar ook het verbruik van energie beperken. Twee studenten van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen studeren op dit moment af op een energiescan van de Nijmeegse basisschool.

Nationale Onderwijsgids

VorigeCodename Future en NVB ontwikkelen lesproject Ik en Geld
VolgendeEK Voetbal ook kids.kennisnet.nl kleurt oranje
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter