Vijf Gymnasiumscholieren van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet uit Den Haag wonnen vandaag de landelijke titel 'Beste Debatteam 2012' tijdens de debatwedstrijd Clean Tech “ The Battle in NEMO. Zij debatteerden vandaag met zeven andere teams over stellingen die in het teken staan van Clean Technology. Clean Tech “ The Battle, is dé nationale debatwedstrijd over Clean Technology voor leerlingen uit de bovenbouw (havo/vwo). Juryvoorzitter Diederik Samsom (Partijleider PvdA): 'Dit team heeft goed nagedacht over de materie, wist waar ze het over had, kwam steeds met duidelijke argumenten en luisterde goed naar de argumenten van de tegenpartij'. Hun duidelijke argumenten leverden de teamleden een indoor skydive voor de hele klas op.

Acht genomineerde teams debatteerden vandaag in Science Center NEMO. De vakkundige jury, bestaande uit Rob van Hattum (inhoudelijk directeur NEMO), Diederik Samsom (Partijleider PvdA), Robert Kleiburg (COO ECN) en Else van Nieuwkerk (debatexpert Nederlands Debat Instituut), koos na uitvoerig juryberaad het Chr. Gymnasium Sorghvliet uit Den Haag als de winnaar van de Clean Tech “ The Battle debatwedstrijd.

Naast de prijs voor het 'Beste Debatteam' reikte de vakjury nog meer prijzen uit. Zo gingen de twee prijzen voor de 'Beste Individuele Debaters' naar scholieren van het Marianum uit Groenlo en het Were Di College uit Valkenswaard.
Tot slot ging de prijs voor 'Beste Ballondebater' naar Bas de Ruig van het Mendel College uit Haarlem.

Over de debatwedstrijd Clean Tech “ The Battle
Dit voorjaar hebben honderden scholieren met elkaar en met 'The Boss', een topmanager van een toonaangevend bedrijf gedebatteerd op het gebied van bèta en technologie. Clean Tech - The Battle wil doormiddel van het debat scholieren bewust laten worden van de impact van wetenschap en technologie op ons leven. En kennis te laten maken met Clean Technology en waarom dit zo belangrijk is voor de toekomst. De acht genomineerde teams zijn geselecteerd uit ruim 800 deelnemers afkomstig van middelbare scholen vanuit heel Nederland.

Partners
De debatwedstrijd is een samenwerking tussen Science Center NEMO, het Nederlands Debat Instituut, Jet-Net en Programma NME. Meer informatie: www.e-NEMO.nl

VorigeFinale Trots op Praktijkonderwijs
VolgendeGroot onderzoek naar geworstel met cijfers en sommen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter