In het Delftse Lijm&Cultuur was woensdag de finale van Trots op Praktijkonderwijs, een wedstrijd voor leerlingen uit het praktijkonderwijs. In de categorie "scholen" ging de eerste prijs naar GSG Segment uit Gouda. De talentenjacht voor individuele leerlingen werd gewonnen door Roland Horvath, leerling van 't Wildveld uit Venlo. Het evenement werd gepresenteerd door rapper Ali B. ,die ook de prijzen uitreikte.
Trots op Praktijkonderwijs is in het leven geroepen om het bij velen onbekende praktijkonderwijs in beeld te brengen en te laten zien, dat leerlingen uit dat onderwijs over vele talenten beschikken. Leerlingen konden hun school nomineren of zichzelf, als ze over een opvallend talent beschikken. De belangstelling voor Trots op Praktijkonderwijs was groot. Meer dan 60 scholen en 185 leerlingen zijn aangemeld.
Vijf scholen en tien "talenten" werden genomineerd voor de finale in Delft. De jury, waarin o.a. Tweede Kamerlid Ton Elias, koos uiteindelijk voor GSG Segment, dat daarmee scholen uit Doetinchem, Heerenveen, Venlo en Capelle a/d IJssel achter zich liet. Het juryrapport vermeldt: "'t Segment in Gouda heeft met haar film show your talents laten zien dat er heel verschillende talenten op school rondlopen. De leerlingen laten zien dat zij heel trots zijn op hun school. De school stimuleert ieders talent en geeft vooral de ruimte om dat te ontwikkelen en te laten zien aan anderen".
De school ontving een prijzenbedrag van 5.000 euro en een bronzen trofee, de Gouden Schoolbank. Roland Horvath won de eerste prijs in de talentenjacht. Hij wist het publiek én de jury voor zich te winnen met zijn vlotte en gevoelige raps. In het Nederlands en het Hongaars, zijn moedertaal. Hij ontving een cheque van 500 euro en een trofee. Alle genomineerden presenteerden zich woensdag, wat leidde tot een bruisend programma. Ali B., idool van de meeste leerlingen, zorgde voor een uitgelaten sfeer.
De organisatie van Trots op Praktijkonderwijs is in handen van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP).

VorigeKNAW beloont knappe koppen met de KNAW Onderwijsprijs
VolgendeSamsom reikt award uit voor Beste Debatteam 2012 in NEMO 6 juni 2012
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter