De twaalf beste profielwerkstukken van leerlingen uit 6 vwo worden op 12 juni 2012 beloond met de KNAW Onderwijsprijs. Werkstukken over onder andere een betere dienstregeling van het treinverkeer, placebopillen tegen menstruatiepijn en het effect van filosoferen op kinderen vallen dit jaar in de prijzen.

De KNAW Onderwijsprijs is bestemd voor werkstukken die eruit springen vanwege de wetenschappelijke, kritische en objectieve inhoud. Werkstukken over een zelfgemaakte robot-zeilboot, de oorlog en bezetting in Nederlands-Indië, de vrije wil en onderwijs in nanotechnologie zijn aansprekende voorbeelden.

Dit jaar ontving de KNAW 428 inzendingen van 189 scholen. Een grote hoeveelheid aan 'wetenschap bedrijven': omgerekend naar aantal uren zou één wetenschapper er 33 jaar fulltime mee bezig zijn. De jury van zestien topwetenschappers was onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van deze profielwerkstukken. Zij selecteerden drie winnende werkstukken per profiel. Voor een overzicht en een samenvatting van de inhoud van de bekroonde werken, klik hier: http://www.knaw.nl/Content/Internet_KNAW/prijzen/bestanden/Overzichtwinnendewerkstukken_KNAWOnderwijsprijs2012.pdf

VorigeAgressie op scholen neemt toe
VolgendeFinale Trots op Praktijkonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter