94% heeft te maken met verbale agressie ouders

cholen krijgen steeds vaker te maken met agressieve ouders. Vrijwel alle scholen geven aan te maken te hebben gehad met verbaal agressieve ouders. Bovendien heeft ruim één op de vier scholen (28%) ook incidenten meegemaakt met fysieke agressie van ouders. Dat blijkt uit een peiling van de VO-raad, in samenwerking met actualiteitenprogramma De Vijfde Dag.

62% van de ondervraagden zegt dat verbale en fysieke agressie van ouders en leerlingen in de afgelopen 15 jaar op hun school is toegenomen.

De VO-raad, sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs, presenteert de peiling vanavond in een speciale thema-uitzending over opvoeding van De Vijfde Dag. Aan de peiling namen bijna 400 schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs deel.

Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad: ,,Deze peiling laat zien dat gezag in de huidige maatschappij niet langer vanzelfsprekend is. Docenten moeten zich toerusten om hier beter mee om te gaan, en zij moeten zich gesteund weten door de schoolleiding. Dat betekent duidelijke grenzen stellen en krachtig optreden tegen wangedrag."

Alle onderzoeksresultaten zijn terug te vinden op www.devijfdedag.tv.

De Vijfde Dag: Thema-avond opvoeden. Donderdag 7 juni, 20.25 - 22.00 uur, Nederland 2. Presentatie: Tijs van den Brink.

VorigeRegeling sociale veiligheid en LHBT
VolgendeKNAW beloont knappe koppen met de KNAW Onderwijsprijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter