De eerste leerlingen die volgens het onderwijsconcept Vakcollege Techniek examen hebben gedaan, zijn allemaal geslaagd voor hun vmbo-diploma. Niet alleen het slagingspercentage van 100 procent is bijzonder, ook hebben de Vakcollege-leerlingen een jaar eerder examen gedaan dan scholieren op reguliere vmbo-scholen.
De geslaagde leerlingen zijn afkomstig van het Tabor College (locatie d'Ampte) uit Hoorn, het Vakcollege Amersfoort uit Amersfoort, het RSG Lingecollege uit Tiel en het Da Vinci College uit Roosendaal. Deze vier scholen, die sinds 2009 volgens het Vakcollege-concept werken, maken gebruik van een doorlopende leerlijn van 6 jaar tussen het vmbo, het mbo en het bedrijfsleven.

"Daardoor kan er in het vierde leerjaar van het vmbo ruimte worden gecreeerd voor een schakelprogramma, waarin samen met mbo-instellingen in de regio wordt gewerkt aan een gezamenlijk programma", zegt Johan van de Grift, directeur Vakcollege Techniek.

Vakcollege Techniek startte in 2008 met dertien scholen. Inmiddels zijn er vijftig Vakcolleges Techniek in Nederland.

Nationale Onderwijsgids

VorigeVerdere aanpak medezeggenschap op scholen
VolgendeCBL ontwikkelt stagewerkboek voor mbo leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter