CBL ontwikkelt stagewerkboek voor mbo leerlingen

Om mbo-leerlingen meer duidelijkheid te bieden over de stageperiode in de supermarkt, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) een heus stagewerkboek ontwikkeld, zo meldt de Levensmiddelenkrant.
Ieder jaar lopen ongeveer tienduizend mbo-leerlingen stage in de supermarkt. Omdar deze leerlingen in dit stadium van de studie doorgaans nog geen branchekeuze hebben gemaakt, weten ze vaak niet wat kan en mag in de supermarkt tijdens de stage.

Aan de hand van het stagewerkboek worden onduidelijkheden zo veel mogelijk uit de wereld geholpen in de hoop dat de stageperiode zowel voor de opleiding als voor de leerling en het stagebedrijf een succes wordt. Behalve een gids met instructie voor de leerlingen heeft de CBL ook begeleidershandleidingen voor de docent en de winkelbegeleider ontwikkeld.

"Het schap is het hart van de supermarkt, en de medewerkers laten het kloppen", aldus Jules van Well, hoofd Medewerkers en Veiligheid van het CBL. "De klant heeft hoge verwachtingen van de medewerkers in de supermarkt. Klantvriendelijkheid en deskundigheid staan daarbij hoog op het lijstje. Een gedegen opleiding is daarom voor iedere supermarktmedewerker een vereiste."

Nationale Onderwijsgids

VorigeEerste leerlingen Vakcollege allemaal geslaagd
VolgendeInschrijving De Onderwijsdagen 2012 geopend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter