Certificaten Fries voor verpleegkundestudenten

Elf mbo-studenten van de opleiding Verpleegkunde ontvingen woensdagmiddag 27 juni 2012 een certificaat van gedeputeerde Jannewietske de Vries van de provincie Friesland. Daarover bericht de Heerenveense Courant.
Uit het certificaat van de studenten van het Friesland College blijkt dat zij Fries kunnen spreken en verstaan. Volgens De Vries komt dat zeker in de zorgsector goed van pas. "Oudere mensen spreken vaak Fries. Het is hun moedertaal. Dan is het goed dat het verplegend personeel die taal ook spreekt en verstaat."

Onlangs overhandigde De Vries hetzelfde certificaat aan studenten van de hoveniersopleiding van het Friesland College.

Nationale Onderwijsgids

VorigeVerwondingen gedropte leerling vallen mee
Volgende21 praktijkvoorbeelden van sociale media in het basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter