Martenahiem en scholengemeenschap Anna Maria van Schurman vinden elkaar

Hoe is het om een verstandelijke of lichamelijke beperking te hebben? Om die vraag te kunnen beantwoorden, bezochten twee tweedeklassers van christelijke scholengemeenschap Anna Maria van Schurman maandenlang de woonvorm Martenahiem in Franeker. Daarover bericht de Franeker Courant.
Elke dinsdagmiddag organiseerden beide leerlingen gedurende twee uren activiteiten voor en in samenwerking met de gehandicapte clinten van Martenahiem. Deze woonvorm is een onderdeel van zorgorganisatie Talant.

Daarbij sneed het mes aan twee kanten. De leerlingen konden zich storten op een zinvolle maatschappelijke opdracht. En Martenahiem bood haar clinten een mogelijkheid om extra in contact te komen met de sociale omgeving. Vorige week bezochten de leerlingen Martenahiem voor de laatste keer.

Nationale Onderwijsgids

Vorige4 x het boek Toezicht en de maatschappelijke onderneming beschikbaar voor leden PO Raad
VolgendeStudenten Landstede werken bij Hotel Lumen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter