21 juni 2012

Kete Kervezee, voorzitter van de PO-Raad, kreeg vrijdag 8 juni als eerste het boek 'Toezicht en de maatschappelijke onderneming'. Zij kreeg het boek uit handen van één van de schrijvers: Willem van Leeuwen. Van Leeuwen is naast diverse andere werkzaamheden, ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de PO-Raad. De uitgever heeft vier boeken ter beschikking gesteld aan de PO-Raad, voor leden van de PO-Raad die een recensie over het boek willen schrijven. De recensenten worden door de auteur uitgenodigd hun recensie met de auteur te bespreken tijdens een lunch-pensant.
Willen van Leeuwen heeft veel bestuurlijke ervaring bij maatschappelijke organisaties. Samen met Paul Simons, schreef hij het boek op basis van zijn ervaring en kennis, vanuit zijn betrokkenheid bij het governance-vraagstuk. Annemieke Roobeek (hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement op de Nyenrode Business Universiteit) zei over het boek dat ze het in een ruk had uitgelezen en dat het haar niet zou verbazen als dit de 'bijbel' voor geëngageerde toezichthouders zou worden.
Het boek gaat over het krachtenveld van samenleving, overheid en markt waarin de positie van de maatschappelijke onderneming voortdurend ter discussie staat. Verder is het boek een pleidooi voor betere verbindingen van de maatschappelijke onderneming met stakeholders in de samenleving, voor legitimatie van beleid en voor professionaliteit in het toezicht. Daarom besteedt het veel aandacht aan het functioneren van de raad van toezicht.

Relevante links:Meer informatieNaar deelnameformulier

VorigePersonele bekostiging stijgt met 042%
VolgendeMartenahiem en scholengemeenschap Anna Maria van Schurman vinden elkaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter